Ajankohtaista

Kariston kirjailijoita Topelius- ja Arvid Lydecken -palkintoehdokkaina

13.12.2016 10:43

 


Magdalena Hain Haiseva käsi ja muita kauheita tarinoita Uhriniituntakaisesta sekä Nelli Hietalan Miia Martikaisen kärsimysviikko ovat ehdolla Topelius-palkinnon saajiksi. Topelius-palkinto jaetaan vuosittain ansiokkaalle nuortenkirjalle.


Juha-Pekka Koskisen Benjamin Hawk – merirosvon oppipoika on ehdolla Arvid Lydecken -palkinnon saajaksi. Palkinto myönnetään ansiokkaalle lastenkirjalle.


Palkinnot jakaa Suomen Nuorisokirjailijat ry, ja voittajat julkistetaan 13.1.2017.


Raadin perustelut:


Magdalena Hai: Haiseva käsi ja muita kauheita tarinoita Uhriniituntakaisesta


Magdalena Hain mainio kauhunovellikokoelma yhdistelee sujuvasti karmaisevia tapahtumia, huumoria ja suomalaista kansanperinnettä. Kauhukuvastoista tutut hahmot ja asetelmat toistuvat ja muuntuvat tyylikkäästi sekä kylmäävän kauheissa että kauhuelementeillä leikkivissä novelleissa. Teos käsittelee oivaltavasti kauhun keinoin myös ongelma-aiheita, kuten koulukiusaamista ja yksinäisyyttä. Suomalaiseen nuorten kauhuun Haiseva käsi on tarpeellinen ja kaivattu, napakka kokoelma.


Nelli Hietala: Miia Martikaisen kärsimysviikko


Nelli Hietalan hilpeän kesäinen romaani kertoo Miian viikosta kesämökillä sekä yllättävästä miespuolisesta tuttavuudesta. Teos on raikas, iloinen ja uskottava; erinomainen realistinen nykytyttökirja. Päähenkilö on valloittava ja hänen romantiikka- ja seksuaalisuuspohdintaansa on helppo samaistua. Hyvällä kielellä kirjoitettu, sujuvasti ja mukaansatempaavasti etenevä teos purkaa myös tyttöihin ja seksuaalisuuteen liittyviä tabuja.


Juha-Pekka Koskinen: Benjamin Hawk – merirosvon oppipoika


Eletään vuotta 1692. 14-vuotias Benjamin karkaa isänsä ja isoisänsä tavoin merille. Alkaa vetävä seikkailu, joka tempaisee lukijan aarteenetsinnän saloihin. Taitavasti luodusta miljöökuvauksesta ei puutu merirosvouskottavuutta, saati tunnelmaa. Koskisen kieli on värikästä ja kuvailevaa, henkilöhahmot hauskoja ja juoni pitää otteessaan. Teos on aito merirosvoseikkailu jännityksen ja aarrekätköjen ystäville.


« Takaisin
Karisto_facebook